Vinnarna i trampbilstävlingen

Tack till alla lag som var med och tävlade i Superlördagens trampbilstävling! Det vinnande laget kammande hem ett presentkort på 700 €. Gissa om det talades taktik, vässades laguppställningar och trampades. Tävlingen var öppen för alla åldrar och mixen i laget bestämde man helt själv. Anmälan skedde på plats och tävlingen var öppen kl. 12-14 på Torggatan. Sträckan var 4 x 25 meter, så totalt blev det 100 meter trampande. Att vi landade på det antalet meter var givet då vi är mitt inne i firandet av Åland 100.

Ett av lagen hade namnet Kartläsare och var från fastlandet, ett annat hette Lettland och samtliga i laget kom således från Lettland. Övriga lag kom från Åland och hade namn som Strömma, Team Boström, Spirit, Åland United, Första hjälpen, Tuffingarna, Djurgårn med flera. Men det var inget av de som vann. Vinnarlaget ägnade mer än 10 minuter till att prata taktik, noggrant studera trampbilen och växlingarna där bilen skulle vändas i motsatt riktning och ”åka tillbaka” till start/mål. Pulsen var hög och det peppades konstant. De hade bestämt sig, de skulle bara vinna (deras egna ord innan start).

Starten gick och det trampades, hejades och skreks hela loppet. Det var en energiurladdning som hette duga. Samtliga växlingar till ny förare gick helt enligt plan och farten på trampbilen var extremt hög. De rullade i mål på den hittills bästa tiden. Men det var nästan en timme kvar för andra att tävla. Det blev en nervös och spänd väntan. Sista laget startade kl. 13.59, skulle de ha en chans att slå bästa tiden? Nä, det gick inte. Då var det klart, de hade gjort det! BK Bimbos hade kammat hem priset 700 euro i presentkort! Under segerintervjun fick de frågan ”Var kommer ni att använda presentkortet?”. Svaret kom snabbt, ”Vi ska köpa jeans på ZicZac!”.

Ett stort grattis till Emelina, Elsa, Smilla och Ninni som med någon sekunds marginal segrade i trampbilstävlingen under Superlördag i City!

Tävlingen genomfördes i samarbete med: BIFA, Bilcenter, Bilhallen, HåWe-bil, Motorcompany, Zebrabil och Öhmans bil


Vinnarna, från vänster i bild: Emelina Simolin, Elsa Wall, Smilla Berglund, Ninni Hampf


Från prisutdelningen