Tomtetåget åkte till jultomen

Redan klockan 11 under söndagen kom de första barnen till Centralapoteket/Lisco för att vara med och julpynta Tomtetåget. Det sattes upp olika julfigurer, hängdes julgranskulor och tejpades Tomtetågsaffischer.

En stund före första avgången, klockan 12, var det fullt med förväntansfulla passagerare på plats utanför Centralapoteket. Lokföraren, med tomtenissekostym dagen till ära, gick även runt och samlade in Tomtetågsbiljetter av passagerna. När alla satt tryggt på sina platser var det dags för avfärd.

I en hastighet av några få km/h tog sig Tomtetåget ner för Skarpansvägen med siktet inställt på Torggatan. De föräldrar som fick plats i tåget åkte gärna med, de andra promenerade vid sidan av tåget. Första hållplatsen var utanför Cityblommor/Varuboden. Sedan rullades det vidare till Mariehamns bokhandel där det blev ett andra kort stopp vid den hållplatsen. Därefter bar det ut på Österleden och vidare in på Strandgatan.

Väl framme vid Ålandstidningen var det många förväntansfulla barn som klev av Tomtetåget. Vid avfärd fick alla passagerare en godisbit, vid ankomsten till jultomten fick de en reflex för vintermörkret.

Därefter åkte Tomtetåget fullsatt ytterligare 5 gånger från Centralapoteket/Lisco till jultomten. Sista avfärden gick kl 14.30. Totalt var det över 400 personer(!) som åkte Tomtetåget under söndagen.

Flera barn passade på att redan nu boka plats till nästa år!