Tack till alla som deltog i MapMyDay

Vi tackar alla som deltog under våra första MapMyDay-dagar! Thomas Fogdö inledde med en välbesökt inspiratonsföreläsning på Mariehamns stadsbibliotek fredag 25.11. Och på lördagen samlades vi hos City Mariehamn för en fika och genomgång, därefter gav vi oss ut i city och uppdaterade appen Wheelmap.

Appen Wheelmap används av många som söker information om tillgänglighet i olika städer och platser. Därför är det viktigt att Mariehamn har uppdaterad information för butiker, restauranger, caféer, hotell med mera så att informationen är färsk och relevant. Det finns alltid behov av att lägga in och uppdatera informationen i appen. Är du i Mariehamns centrum och har en stund över, öppna appen Wheelmap och titta var det saknas information eller där det behöver uppdateras.

Wheelmap är enkel att använda, starta appen och tryck sedan på ”Kör”. Därefter zoomar du in genom att ”dra isär” fingrarna på kartan. När du zoomat tillräckligt mycket trycker du på platsen du vill öppna och lägger in informationen.

Om du behöver hjälp med nedladdningen av appen eller att lägga in information – kontakta Ålands Handikappförbund så hjälper de dig!

Tack till alla som hjälper till att fylla Wheelmap med information om tillgängligheten i Mariehamn. Informationen betyder väldigt mycket för väldigt många!