Open by Night – vilken kväll!

Kvällen i centrum

Under Open by Night var det många extra fina erbjudanden i butikerna i stan. Med allt annat som hände i centrum kan vi konstatera att det var en helkväll för hela familjen. Open by Night bjöd på allt från kvällsöppna butiker och caféer till aktiviteter och torgförsäljare.. Barnen kunde prova turen i fiskdammen*, hoppa i två olika hoppslott**, gå på spökjakt*** och bli målade i ansiktet. Många gick vår populära Tipsrunda**** eller blev förtrollade av Street Magic. För att inte tala om discot som blev en dundersuccé med många dansande barn under nästa en och en halv timme. Ett stort antal var utklädda till Barbie eller Ken och som utlovat delades ett pris ut till kvällens bästa Barbie- respektive bästa Ken-utstyrsel. Juryn var mycket enig kring vinnarna och priset består av varsitt presentkort på 25 euro som gäller hos butiker, caféer och restauranger som är medlemmar i City Mariehamn. Grattis säger vi till ”Barbie” & ”Ken”!

Lokal Talang på Scenen

Molly Andersson, en lokal artist, förgyllde kvällen med ett bejublat framträdande från torgscenen. Molly sjöng två låtar under pausen i discot. Publiken blev än mer taggad efter Mollys sång och fortsatte sedan med diskodansen ända fram till att det var dags för en hisnande eldshow med eldshowsgruppen Yasireld!

Se Yasireld på torget

Ett Stort Tack

Ett stort tack riktas till alla som gjorde kvällen möjlig: medlemmarna i City Mariehamn, engagerade LIA-elever, våra samarbetspartners/sponsor och naturligtvis de många besökarna som kom för att delta i evenemangskvällen i stan.

Open by Night 2023 var mer än bara en kväll; det var ett styrkebesked för Mariehamns centrum och en hyllning till lokal kultur och företagsamhet. Med rekordmånga besökare och en atmosfär som var lika fylld av energi som den var välkomnande visar våra besöksräknare en ökning på hela 90 procent av antalet besökare jämfört med samma dag och evenemang 2022. Och då var 2022 en riktigt bra Open by Night-kväll!

Det händer mycket i Mariehamns centrum och många anordnar evenemang i stan. Det är vi extra glada för. Nästa evenemang som anordnas av City Mariehamn är Julen öppnar i City, då är vi framme vid lördagen den 18 november. Men vi ses i stan många gånger innan dess!

Vinnarna i Spökjakten och Tipsrundan

Ett stort tack till alla som deltog i våra tävlingar. Och grattis till vinnarna!

*Sponsrad av Varuboden City
**I samarbete med Smart Park
***I samarbete med Lekia Sittkoff 
****I samarbete med Emmaus Strandgatan, Club Marin, Mariehamns Bokhandel, Hasses Ur & Guld, Dress Like Marie, ZicZac butiken, Klipp upp, Ehns, TARA, Midax, City Blommor och Tyger & sånt