Julmarknad med Årets Coolaste Jultröja

Julmarknaden i Mariehamn hade många besökare, en del regn men faktiskt också några solglimtar. Stämningen var på topp och många passade på att handla julklappar, bakverk och andra livsmedel. De flesta butiker i stan hade öppet båda dagarna, vilket gjorde att många besökare kombinerade deltagandet på  julmarknaden med butiksbesök.

På fredagen var Luciagruppen på plats på torget och gjorde ett uppskattat framträdande med stämningsfull sång som ökade julkänslan på torget ytterligare för alla närvarande. Efter sången fick alla barn möjligheten att fotograferas tillsammans med Luciagruppen och då fick de även låna en ljuskrona att ha på huvudet.

Fredagen avslutade klockan 16 och på lördagen var försäljarna på plats igen för att öppna kl 10.00. Det var också dagen då Årets Coolaste Jultröja 2019 skulle utses. Från kl 12.00 till 13.30 fick alla som ville delta visa upp sin tröja vid torgscenen. De blev då fotograferade och vid 13.30 tog sig juryn an den grannlaga uppgiften att utse en vinnare. Samtliga bidrag synades in i minsta detalj, men till slut stod juryn helt enig om vem som skulle få utmärkelsen. Det blev Yvonne Nyman som plockade hem äran, diplomet och julklappen. Med en egentillverkad skapelse som tog 3-4 månader att sticka och därefter brodera fick juryn och åskådarna ta sig igenom många fantastiska och stämningsfulla julmotiv på Yvonnes jultröja. Stort grattis till Yvonne och tack till övriga deltagare som var med och förgyllde torget och tävlingen med sina bidrag.

Vi vill passa på att tacka alla torgförsäljare och besökare som kom till julmarknaden i år! Till nästa år har vi redan nu en lång lista med idéer och nya inslag under julmarknaden, den innehåller ännu mer jul och många nyheter.

På fredag, den 13.12, ses vi på torget igen. Då firar vi Lucia! Och för er som inte kan hålla er till kvällen … kom till Sittkoff kl 12.00 på fredag och lyssna på Luciagruppens framträdande.