Hållbart i City

Torsdag 31 mars

Välkommen till Emmaus på Strandgatan, där får du under torsdagen 31 mars kl. 16-18 lära dig mer om växter och näring på ett hållbart sätt.
Här berättar Simon och Tua mer om deras odlingar och att de är på Emmaus Strandgatan på torsdag.

Torsdag 24 mars

Den här veckan tittar vi närmare på hållbar energi i centrum. Det gör vi genom att besöka Sittkoffska Gallerian. Besöket sker dock på taket och där träffar vi Dennis Jansson som berättar mer om deras satsning på solceller.

Torsdag 17 mars

Idag besöker vi några verksamheter som erbjuder måltider som du även kan ta med dig. Då engångsartiklar i plast är förbjudet sedan 1 februari 2022 ville vi se vad de använder istället när det till exempel gäller bestick.

Torsdag 10 mars

Den här torsdagen berättar vi om det stora utbudet av hållbara produkter i city. Visste du att Varuboden City har cirka 80 st lokala leverantörer? Eller att City blommor har ekologisk choklad i sitt sortiment?  Och på restaurangernas tallrikar serveras det många lokala råvaror och ingredienser. Se filmen nedan,  där några av aktörerna i centrum berättar om sin verksamhets hållbara satsning.

Att jobba med hållbarhet är idag en naturlig och högt prioriterad del i många centrumkärnor. Under våren tas ett nytt mätinstrument för just hållbarhet i centrumkärnor fram. City Mariehamn har för avsikt att implementera detta i vårt dagliga arbete och när vi samarbetar med andra aktörer. Inom kort startar vi upp en hållbarhetsgrupp  där medlemmarna har olika bakgrunder inom centrum och hållbarhet. Mer Information om detta kommer under 2022.

Hör vad några av aktörerna i centrum berättar om delar av sin hållbarhet:

Torsdag 3 mars

Torsdagarna i mars är lika med Hållbart i City. Varje torsdag har ett eget tema. Vad kan väl passa bättre än att starta med att samla in allas våra idéer och tankar kring hållbarhet i en centrumkärna.

Fler och fler stadskärnor arbetar aktivt med hållbarhet och det blir allt viktigare, både för miljöns skull och för stadskärnans attraktionskraft. Därför hoppas vi att du vill dela med dig av det som du tycker är viktigt för det fortsatta arbetet. Det kan röra som om allt från färdsätt och laddstolpar till hållbart utbud och återvinning. Fyll i vår korta webbenkät som du når genom denna LÄNK. Hjälp oss planera ett hållbart centrum!

Tack på förhand!