Ett stort tack!

Med många besökare i centrum, bra väder och många olika aktiviteter blev vår Superlördag en händelserik och trevlig dag i centrum.

Bilar i City fyllde Torggatan med nya spännande bilmodeller och det tittades, testades och diskuterades om allt från storlekar på bagageutrymme till hur långt bilarna rullar på en laddning eller tankning. Bilhandlarna hade även en frågesport där de 10 främsta belönas med vinster från dem (vinnarna publiceras på citymariehamn.ax tisdag 14.9). Trampbilstävlingen blev mer än spännande. Med 700 euro i presentkort till laget med dagens bästa tid ägnade de deltagande lagen mycket tid till att inspektera trampbilen, banan och lägga upp taktiken. Varje lag bestod av 4 personer och det gällde att få bästa sluttiden på banans 100 meter. Varje person i laget körde en sträcka på 25 meter vardera. Det blev till slut en sekundstrid som laget BK Bimbos gick segrande ur. Stort grattis till er! Trampbilen, som kunde köras av både barn och vuxna, kom från Smart Park. På torget fanns även 5 stycken snygga sportbilar, i form av Mazda Miata MX-5 att beskåda, en från varje generation av bilmodellen.

Barnens Dag fylldes med många olika utomhusaktiviteter. Det reds på ponnyhästar, kördes små elbilar, tittades på kaninhoppning, hämtades cityballonger och brandil och ambulans beskådades på torget. Nöffe och Peppi Pirat rörde sig runt i centrum och hälsade på barnen. Dessutom hade Emmaus, LokalTapiola med flera egna aktiviteter för barnen. Och Molly Andersson, vinnare av Vokalisten, kom och sjöng för oss!

Höstmarknaden fylldes med bord redan tidigt på lördagsmorgonen och försäljarna var på plats och gjorde i ordning sina bord. Klockan 10.00 startade marknaden och fylldes med besökare hela dagen fram till klockan 15, som var sluttiden för marknaden.

Vi är så glada för att så många besökte centrum under vår Superlördag! Ett stort tack till er alla! 

Superlördagen genomfördes i samarbete med Wickströms Ur & Guld, Turhörnan/Bagel Bee, Team Sportia Outlet, Fyndet, Lekia (Sittkoff), Café Viktor, Mariehamns bokhandel, Sittkoffska gården, Dress Like Marie, Emmaus, MIDAX, Första Apoteket, Boquerian, LokalTapiola, Tara, Viktor Crafts & Design, ZicZac butiken, City blommor, Familjebutik Bubblan, Tyger & sånt, Hasses Ur & Guld, BIFA, Bilcenter, Bilhallen, HåWe-bil, Motorcompany, Zebrabil, Öhmans bil och alla försäljare på Höstmarknaden. Stort tack för att ni gjorde Superlördagen möjlig!