I dag startar Jul i City med Julen öppnar i Mariehamn

Välkommen in till stan och hela helgens Jul i City då julen öppnar i Mariehamn. Det blir många aktiviteter och händelser i julens tecken. Kl 14 i dag fredag är Röda Korset Mariehamn på plats i Sittkoff Gallerian och säljer julsaker och julbak. Kl 16 tänker vi julbelysningen och bjuder på varm glögg och pepparkakor tillsammans med Varuboden och LokalTapiola Åland på Torggatan. Alla butiker har laddat sina skyltfönster med jul, ta en tur runt i stan och upplev riktigt härlig julstämning!

I morgon lördag startar vi kl 10 då Mariehamns bokhandel har pysselbord hela dagen. Där kan du göra julpyssel och ta med det till Tomtetåget på söndagen då vi utsmyckar det innan första avfärd till jultomten kl 12. Dunderdansarna intar Miramarparken kl 12.30 och bjuder på ett stort och mäktigt framförande. Därefter fortsätter vi på torget med att inviga torgtaket. Pepparkakor och julmust blir det till åskådarna.

Luciagruppen uppträder kl 13.15 på torgscenen. Vi delar ut Årets Julklapp som är en utmärkelse som går till den/de som gjort något extra för Mariehamns centrum. Och så blir det Julklappstävling. Alla kan vara med och tävla om julklappar från City Mariehamns medlemsbutiker. Tävlingen pågår till sista julklappen är utdelad.

På söndagen håller många av butikerna och restaurangerna i stan öppet. Jultomten är på plats vid Ålandstidningen och det trevligaste sättet att ta sig dit är att åka Tomtetåget från Centralapoteket/Lisco. Det avgår varje halvtimme från kl 12.00 till 14.30. Det gör korta stopp vid Varuboden/Cityblommor och Mariehamns bokhandel och därefter Ålandstidningen och jultomten. Gratis biljetter till tomtetåget hittar du hos City Mariehamns medlemsbutiker.

Varmt välkomna till Jul i City och Julen öppnar i Mariehamn!