MAP MY DAY – För tillgängligheten i city

Var med och gör Mariehamns centrum ännu mer lätttillgängligt för alla på hjul (rullstolar, barnvagnar, rullatorer m.m.). Map my Day är ett globalt och socialt event för ökad tillgänglighet. Via en digital och interaktiv karta (laddar ner Wheelmap i din mobil) som alla kan uppdatera via sin mobil eller tablet uppmanar vi alla att delta en stund mellan kl 10-13 och fylla i information om tillgängligheten i centrum. Det kan vara ett hotell, en butik, en restaurang, ett café eller annan offentlig lokal.


Fredagen den 25 oktober
inleder vi meden inspirationsföresläsning av Thomas Fogdö, den hålls på BIBLIOTEKET och startar kl 16.00. Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla (i mån av plats), ingen föranmälan krävs.


Lördagen den 26 oktober
ger vi oss tillsammans ut i city från kl 10-13 och ”mappar upp” den digitala kartan. Vi samlas kl 10 på Nygatan 6 (City Mariehamn/Ålands Näringsliv). Du deltar så länge du vill, från 5 minuter och uppåt. Alla som deltar bjuds på fika.

Syftet är att göra Mariehamns centrum mer tillgängligt för alla på hjul (rullstolar, barnvagnar, rullatorer med mera). Map my Day-konceptet och kartan är välkänt utomlands och en viktig informationskälla för många som planerar sina resor.

Stort tack till alla som närvarade på fredagens föreläsning och till alla som deltog i lördagens event på stan.